dit ben ik

Mijn naam is Monique Linders.

Als je me op mijn 16e gevraagd zou hebben: “Monique wat wil je later worden?”, dan moest ik je het antwoord schuldig blijven. En zelfs toen ik 36  jaar was wist ik het nog steeds niet.

Maar hard werken kon ik wél heel goed. Maar was dat mijn bedoeling? Zo ben ik begonnen als boomkweker en heb toen de overstap gemaakt naar klantenservice medewerker.

Daarna heb ik mijn drogisten diploma behaald om vervolgens leidinggevende te worden bij Postnl. Nu ben ik coach bij mijn eigen bedrijf ‘Leiding geven aan jezelf’ en demonstratie kok.

Toen ik zo terugkeek op mijn werkverleden vertelde ik mezelf het verhaal dat het er stom en al helemaal niet professioneel uitzag. Wat had het één nou met het ander te maken, vroeg ik me af.

Lange tijd heb ik me als onderstaande vis gevoeld. Ik heb mijn best gedaan om antilopen te vangen, goed te worden in het graven van een hol en getracht om zo hoog mogelijk te vliegen.

Ik was altijd op zoek naar wat nou “mijn bedoeling” was.


Door een persoonlijk ontwikkeltraject rond mijn 40e heb ik geleerd dat ik die ervaringen allemaal nodig had. Het was mijn bedoeling om te zwemmen. Ontspannen mee te deinen op de golven en los te laten wie ik denk te moeten zijn.

In die ontspannen staat zag ik ook veel beter wat de rode draad was van alles wat ik in mijn leven had gedaan. Steeds was ik nieuwsgierig naar hetzelfde, wat voor werk ik ook deed.
“Waarom doe jij het werk wat je doet en is dat jouw bedoeling?” zijn vragen die ik vaak stelde aan mijn collega’s en waar ik altijd het antwoord op wil vinden.

Ik kan enorm genieten van mensen die vol passie en plezier hún ding doen en ik word nóg blijer als ze weten wat hun drijft. Maar ik vind het zo jammer als mensen hun tijd en energie verklooien–zo noem ik dat- als ze niet het beste van zichzelf geven in hun werk. Bijvoorbeeld omdat ze in een omgeving werken, waar datgene wat ze willen geven, niet gewaardeerd wordt. Of omdat ze zelf niet zien wat hun talenten zijn. Ik moedig ze dan ook altijd aan om op zoek te gaan naar waar ze wél voldoening en energie uit halen.

Ik ben als een vis in het water als ik jou kan helpen om jouw “waarom” te vinden. Zodat je plezier hebt in je werk én van waarde bent voor je omgeving.

Mijn favoriete methode is om samen op zoek te gaan naar jouw verhalen uit je leven die blootleggen wat jouw bedoeling is.
Alles is er namelijk al. Je moet alleen weten hoe en waar je moet kijken én welke vragen je jezelf moet stellen.

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Klik dan op loopbaanadvies traject.