Een goed begin hoeft écht niet perfect te zijn!

Heb jij ook weleens een briljant idee?
Zo’n idee waarbij het in je gedachten FAN-TAS-TISCH wordt?
Dat overkomt me ook geregeld.

Tijdens onze nationaal verplichte-thuis-blijf-weken ben ik aan de slag gegaan om mijn chocolade guilty pleasures te verbeteren want ik bakte er nog te weinig van.
Net zolang totdat ik meer dan heerlijke triple chocolate Brownies en nogal eigenwijze Blondies had geproduceerd.

Toen kwam het idee: Als ik die lekkernijen nou eens op een feestelijke manier inpak en vergezel van ludieke chocolade teksten? Om ze bv als relatiegeschenk weg te geven. Ik kon niet wachten om mensen hiermee te verrassen.

Maar toen ik dat idee ging uitvoeren zat er al snel een saboteur in mijn hoofd te miepen:

  • De teksten zijn niet origineel genoeg –je hebt ze niet zelf verzonnen!
  • Knip die stroken papier eens recht!
  • De stukken gebak zijn scheef gesneden

Vaak laat ik me door die stem overrulen en kieper ik het kind met het badwater uit frustratie maar in de kliko. Zucht…

Plots realiseerde ik me dat als ik iets nieuws fabriceer het net zo gaat als met pannenkoeken bakken. De eerste mislukt (bijna) altijd. Maar ik mik eigenlijk nooit het beslag weg. Ik begin gewoon aan de tweede. Hmmmm..

Toen ik me dat bewust werd ben ik weer opnieuw begonnen. Het eindresultaat was zeker niet perfect –van wie moet dat trouwens-  en ik was blij dat ik het niet had opgegeven want de ontvanger vond het geweldig. Ze moest hartelijk lachen om de humor die ik had toegevoegd en heeft de baksels lekker opgepeuzeld.

Hoe doe jij dat wanneer je niet tevreden bent over je huidige werk en (vage) nieuwe ideeën of dromen hebt?

Kill jij ze voordat ze het daglicht zien of geef jij ze een kans en ga je ermee experimenteren?
Want nogmaals: Een goed begin hoeft écht niet perfect te zijn! Het gaat erom dat jij jouw ideeën met de wereld deelt.

Ik help je graag om je (vage) ideeën of verlangens te vertalen naar werk waar jij het beste van jezelf kunt geven op een plek waar dat gewaardeerd wordt.