Durf te vragen!

Ik zie Roel al van een afstand bij het koffiezetapparaat van de supermarkt staan. Hij is geestelijk wat beperkt. Vaak maak ik even een praatje met hem. Vandaag staat zijn gezicht niet zo vrolijk. Voordat ik hem kan begroeten zegt hij met boze en verdrietig stem tegen me: “Monique, ik snap er niets meer van. Nu sturen ze me naar een andere school en als ik daar ben voel ik het helemaal niet”
Ik loop wat dichter naar hem toe en zeg: “ Joh, wat verdrietig voor je, welk gevoel mis je op je nieuwe school?”
“Dat snap je toch wel Monique, liefde en aandacht natuurlijk! Het enige wat ik daar voel is kou en afstand. Als zij het meest belangrijke niet snappen, wat moet ik in hemelsnaam dan leren op die school?
Morgen ga ik vragen of ik terug mag naar mijn oude school.”

Ik ben enorm geraakt door zijn woorden. Hoezo geestelijk beperkt? Hij zegt heel helder wat er voor hem niet is en waar hij wél behoefte aan heeft. Ik denk dat bijna alle mensen behoefte hebben aan liefde en er lang niet altijd om (durven) vragen.

Deze jongeman is voor mij een voorbeeld in hoe je écht luistert naar jezelf en je behoefte vervolgens kenbaar maakt aan je omgeving.
Op 31 oktober geef ik weer de workshop “Luisteren”. Kijk bij wat doe ik voor voor meer info.