Luisteren (5)

 Je gehoord voelen ligt heel dicht bij je geliefd voelen en heeft voor veel mensen dezelfde betekenis. Het werkt helend.
Je kunt je ook geliefd voelen als je naar jezelf luistert.
Zelf liefde ontstaat als je jezelf beter leert kennen door te luisteren naar wat er bij jou van binnen te horen is. Naar waar je blij van wordt, wat je behoeftes zijn of waar je gefrustreerd van raakt.

Misschien weet je helemaal niet hoe je dat moet doen of vind je het stiekem wel te spannend. Je leidt jezelf af door heel druk te zijn of om je aandacht op de buiten wereld te richten. Dat is een hele menselijke reactie omdat je soms niet weet waar of hoe je moet beginnen.

Of je vraagt jezelf af of je er wel mee om kunt gaan met wat je hoort. Misschien ben je bang dat het zo groot is dat het je overspoelt. Hoe ga je daarmee om? Je wilt nog gewoon je dagelijkse dingen blijven doen en omdat je niet weet wat je ‘opentrekt’, begin je er dus maar niet aan.
Ondertussen ben je niet tevreden met hoe je leven gaat.

Hoe begin je met luisteren naar jezelf?
Maak kleine stapjes door 3 keer op een dag aan jezelf te vragen hoe het met je gaat. Probeer te accepteren wat je hoort zonder oordeel. Succes!
Op 14 en 31 oktober geef ik een workshop over luisteren. Kijk bij wat doe ik voor meer info.