Antwoorden vinden

Er was eens een man die moegestreden was omdat hij steeds al de problemen in zijn omgeving wilde oplossen. Wanhopig wendde hij zich tot zijn leermeester die in een verafgelegen grot woonde.

“Meester, het lukt me maar niet om antwoorden te vinden op de vraagstukken in mijn omgeving.” “Hebt u een tip voor mij?”

De meester pakte een hand vol met bloemen zaadjes en gooide ze hoog in de lucht. De wind nam de zaadjes mee. De meester zei: “Als je op deze manier probeert om een mooie bloementuin aan te leggen dan zal je steeds teleurgesteld raken omdat er op veel plekken niets zal ontkiemen. Ook zal je veel moeite moeten doen om alle zaailingen water te geven en in leven te houden.”

“Hier, neem dit zakje zaad mee naar huis en verspreid ze op een stukje aarde achter in je tuin. “Met veel minder inspanning behaal je een veel groter resultaat”.

Als je hoog sensitief bent, gaat je aandacht meestal uit naar de buitenwereld. Verdwalen, gefrustreerd en moe worden is vaak het resultaat. Want er is zo veel….

Het helpt je wanneer je eerst voor je eigen tuintje zorgt voordat je hele parken aan gaat leggen. Dan krijg je meer gevoel bij waar het zinvol is om te zaaien en waar niet, zodat je grenzen kunt stellen en zo je energie behoudt.