Vind jij je werk leuk?

De wekker liep af. Ik opende mijn ogen en vroeg me af:
Welke dag is het vandaag? Het was dinsdag. Dat betekende dat ik die middag en avond weer mocht werken. Ik verheugde me er al op! Het was mijn eerste, parttime baan. Ik had leuke collega’s en uitdagend werk waarin ik veel nieuwe dingen leerde.

’s Middags had ik eerst een afspraak met mijn huisarts. In de wachtkamer was het druk. Er zaten wel 10 mensen. De huisarts was naar een spoedgeval toe. Na een tijdje begon ik me zorgen te maken. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg of ik als één van de eerste de dokter mocht spreken. Ik wilde graag om half 5 op mijn werk zijn.

Een man zei: “Nu heb je een goede smoes om te laat te komen.” De rest keek me medelijdend aan. Wat zielig, zo laat op de dag nog werken!
Toen ik zei dat ik mijn werk leuk vond werd er hard gelachen. Dat ging nog wel over, verzekerden ze me!

Deze mensen leken het normaal te vinden om geen leuk werk te hebben. Ik kon me dat niet voorstellen….
Ze kregen gelijk.
Jaren later zat ik “gevangen” in een baan die ik niet leuk vond.

Niet leuk lijkt vaak niet zo relevant.
Toch is het een belangrijk, 1e signaal om na te gaan of je de goede dingen doet in je (werk)leven.

Ik kijk graag met je mee als je twijfelt of je wel de goede dingen doet in je leven.