De goede dingen doen

Het is vroeg in de ochtend, ik heb een afspraak met een ondernemer. Terwijl ik uit mijn auto stap, parkeert de betreffende ondernemer zijn auto langs de mijne. Hij wenkt me om te wachten want hij is nog aan het bellen. Ik hoor hem het gesprek afronden met de woorden: “Fijne dag pap!”

Terwijl we samen naar de ingang van het gebouw lopen vertelt hij, dat hij iedere ochtend zijn vader belt. Twee jaar geleden was zijn moeder overleden. Zijn wereld was stil komen staan. Het had hem aan het denken gezet of hij wel de goeie dingen deed in het leven. Hij had zich ook gerealiseerd dat er nu niemand meer goedemorgen tegen zijn vader zei. Dat had hem erg geraakt. Nu belt hij geen klanten meer op weg naar de zaak maar belt hij zijn vader en wenst hem goedemorgen en samen nemen ze de voorgaande- en komende dag door. Als hij op de zaak aankomt, krijgen zijn klanten weer al zijn aandacht.

Deze ondernemer heeft een manier gevonden om tijd vrij te maken én contact te houden met de belangrijke zaken in zijn leven; zijn familie.

Soms moet er iets heftigs gebeuren in je leven om weer contact te maken met wat belangrijk is voor jou. Je hoeft daar uiteraard niet op te wachten. Het voelt vaak fijner om eerder actie te ondernemen.

Op 9 en 12 september geef ik weer een workshop. Kijk bij ‘wat doe ik’ voor meer info.