Over mijn grenzen gaan.

 Het was zomer 1982 en we gingen met ons hele gezin weer naar de camping in Hulsberg. Zo’n traditionele camping met zwembad, bingo, karaoke én miss verkiezing. Het organiseren van die miss verkiezingen was iedere jaar weer een hele klus om genoeg dames bereid te vinden die mee deden. Dat jaar vond de organisatie mij oud genoeg en ik werd gevraagd om deel te nemen.

Ik was tiener en super onzeker over mijn lijf. Ik moest er niet aan denken om over zo’n plank te lopen in bikini en mezelf te laten keuren. Al die ogen die naar me zouden kijken. Afschuwelijk en ik zei nee.

De ‘Miss verkiezing’ man gaf niet op en kwam iedere dag langs bij onze tent om te vragen of ik van gedachten veranderd was. Na een dag of 10 ‘zeuren’ zei ik uiteindelijk toch ja. Wat was ik kwaad op mezelf.

Ik weet nog dat ik over die plank liep in mijn bikini en dat ik de verbinding met mezelf compleet had doorgesneden. Zo voelde ik de schaamte niet zo heftig.

Het gevoel van over onze grenzen heen gaan kennen we allemaal wel denk ik. Wanneer dat vaak gebeurt raak je de verbinding met jezelf kwijt. Je wordt rusteloos en gaat op zoek. Wat je precies zoekt weet je meestal niet. Het is een vaag gevoel, een gemis. Ik help je graag om de verbinding met jezelf weer te vinden.
Fijne vakantie!