Ben jij jezelf en doe jij wat jij wilt?

Wanneer weet je nu of je werkelijk jezelf bent en of wat je nu doet ook écht wilt? Dit zijn soms lastige vragen die je erg bezig kunnen houden. Misschien bezit je inmiddels al van alles en gaat het redelijk goed. Maar er is ook een deel in jou die meer wil dan bezittingen en een redelijke gemoedstoestand. Je wilt bv. van betekenis zijn, vaker blij zijn of meer energie ervaren. Je gaat op zoek. Maar hoe weet je nu of je op de goede weg zit?

Vaak ervaar je dat je het goede doet voor jou wanneer jouw verlangens meer gaan over zijn dan over doen of iets krijgen.
“Zijn” is voor veel mensen een vaag begrip.
Want hoe “doe” je dat in vredesnaam?

De eerste stap is om jezelf beter te leren kennen door te luisteren naar jezelf. Bv. wanneer er iets gebeurd is wat je onzeker maakt of wat van alles bij je van binnen te weeg brengt. Vaak neem je daar niet de tijd voor of je luistert naar de stem die het hardste roept in jezelf. Daar wordt je meestal ook niet blij van.

Maar er is vaak meer dat om aandacht vraagt in jezelf. De stem van jouw ziel bijvoorbeeld. Die is meestal niet zo luidruchtig en hoor je daarom vaak niet. Juist die stem geeft wél antwoorden op je vragen of dit is wie je bent en of dit is wat je wilt. Ik help je graag om daar (weer) naar te luisteren.