Echt worden

 Vaak hebben we al jong geleerd om aardig te zijn in plaats van echt. Als we aardig zijn passen we ons aan in de hoop dat we erbij horen en we ons veilig en geliefd voelen. Want echt zijn is riskant; je kunt afgewezen worden. Je staat dan alleen en dat voelt onveilig.

Vooral als je hoog sensitief bent is jezelf aanpassen bijna een vanzelfsprekende keuze omdat je aandacht altijd naar buiten is gericht.
Je betaalt een hoge prijs; je offert jezelf namelijk op.
Zo denk je wél dat je erbij hoort.
Maar is dat ook echt zo?
Ik denk van niet.
Je denkt dat je erbij hoort maar in feite doe je mee.

-Erbij horen wil zeggen dat je geaccepteerd wordt om wie je bent.
Als ik erbij hoor mag ik mezelf zijn.
-Meedoen is geaccepteerd worden omdat je hetzelfde bent als de rest.
Als ik wil meedoen, moet ik net zo zijn als jij.

Ik ervaar dat het echte gevoel van erbij horen pas kan ontstaan wanneer je bij jezelf hoort. Trouw zijn aan wat belangrijk is voor jou en daarvoor gaan staan. Ook al is dat soms moeilijk en stel je mensen teleur. Het vraagt van je dat je alleen durft te staan. Daar is vaak moed voor nodig. Maar als je de stap durft te zetten, is je beloning groot.

Er is nog 1 plek vrij voor de workshop op 3 juni.  kijk op mijn website voor meer info.